Over Salsa!

SALSA! staat voor Samen Actief voor het Leuvense Stadsarchief. Het zijn de Vrienden van dat archief, die vinden dat het archief en zijn dynamische medewerkers meer uitstraling en ondersteuning verdienen. Het doel van SALSA! is de naamsbekendheid van het Leuvens Stadsarchief te vergroten en de werking van het stadsarchief te ondersteunen. SALSA! activeert dus samen met het archief het geheugen van de stad. Ze organiseren daartoe uiteenlopende, vaak verrassende activiteiten:
- het uitgeven van een nieuwsbrief (vier keer per jaar)
- het uitgeven van SALSA!- Cahiers met studies over onderwerpen die verband houden met de geschiedenis van Leuven en die steunen op bronnen bewaard in het Leuvens Stadsarchief;
- het organiseren van lezingen, tentoonstellingen enzovoort in verband met bronnen bewaard in het Leuvens Stadsarchief.

image-272999-Over_Salsa.jpg

Lid worden?
Bent u geïnteresseerd in de facetten van de geschiedenis en het roerend erfgoed van Leuven, dan kan u lid worden van SALSA! door overschrijving van € 20 (voor gewone leden) of € 40 (voor steunende leden) op het rekeningnr.: IBAN BE93 068-2420772-67.

Dit lidgeld omvat de driemaandelijkse nieuwsbrief, mogelijkheid tot aankopen van de eigen publicaties met korting en gratis toegang tot de activiteiten van de vriendenkring.